יום חמישי, 26 באפריל 2012

Little Glimpse 26/4/12

Hi everybody,

One of the things I find most interesting, is getting a chance to see the "behind the seances" of the creative work and process of  fellow artists. So I've decided to start posting some of my sketchbooks, on going drawings, and the tools that I use. 
Today, I'm posting a few pics show casing drawings I've doodled today...  Pretty female characters are one of my favorite things to sketch. 

Hope you'll enjoy it :)



From left to right: SAI japanese calligraphic pen/brush, two "Aqua marker" by letraset, Faber Castell pencil, and Faber Castell ecco pigment 0.1.



http://thegirlwiththelittlecurl.tumblr.com/





יום שישי, 20 באפריל 2012

כיצד לשמור על ההשראה שלכם - חלק שני

הי לכם, הגענו לחלק השני (ולבנתיים אחרון), העוסק בשאלה כיצד לשמור על ההשראה שלנו. בחלק הראשון עסקנו בכלי הכתיבה, בהתחדשות, מסגרת העבודה, השפעות הידע על היצירה, ומגבלות הכרחיות בתהליך היצירה והעבודה. אני מזמינה אתכם לקרוא את ההמשך, ולשאול את עצמכם כמה שאלות חשובות על רגשות, כמה אנחנו משאירים מקום לטעויות, על תנועה בין קרוב לרחוק, ושיתוף התהליך שלכם עם אחרים.


רגשות
אתחיל עם תגלית מרעישה שעלתה ממחקרים רבים אשר בדקו רגשות ויצירתיות. אתם מוכנים? רילקסציה, הירגעות, מדיטציה ושכיבה על ערסל נוח באי מדהים או סתם על הספה, אינן מעלות את מדד היצירתיות. ההפך, ההירגעות מנטרלת את היכולת ליצור. כך גם  תחושת השעמום, הייאוש ואף הסיפוק. כן, גם הסיפוק. לא מפליא שהרבה אנשים אשר מגיעים לכל מטרותיהם, ואינם נזקקים לעבוד עוד למחייתם, מגיעים הרבה מן הפעמים לתחושה עמוקה של דיכאון, אשר אינה מאפשרת להם ליצור. מידה מסויימת של אי נחת, של מוטיבציה לעבוד למען מטרה, למען שינוי והתקדמות בחיים יוצרת דרייב אשר מוביל  ליכולת יצירתית רבה יותר.
היכולת שלנו להרגיש את כל מנעד הרגשות שלנו היא חיונית לכל אדם, ובפרט אדם יוצר, אשר כפי שטענתי בפוסט הקודם, מהווה כלי חשוב ביותר בפלטת הכלים שלו. רגשות אנושיים הם שליחים חיוניים בעלי פונקצייה של שמירה והגנה. "מה שאנו מבטלים ואיננו מרגישים, נשאר אותו דבר. כאשר אנו מרגישים, הוא משתנה. מרבית האנשים אינם יודעים זאת. הם חושבים שעל ידי כך שלא ירשו לתחושות שליליות לעלות בהם, הם יהיו אנשים טובים יותר. היפוכו של דבר קורה, זה גורם לכך שאותם רגשות ישארו במצב סטאטי, שנה אחר שנה. כמה דקות של תחושת הדברים בגופכם מאפשרת להם להשתנות"(יוג'ין ג'נדלין). האידיאל המוטעה שיש להרבה אנשים, הוא שהמטרה הנעלה ביותר היא להגיע למקום בו, ישנם רק "רגשות חיוביים", ו"הרגשות השליליים", במידה והם מודעים מספיק, יעלמו, ותשאר רק עננה חיובית, מאושרת, ומודעת. בואו אני אספר לכם סוד, הטיוח הזה של חלק מקשת הרגשות האנושיים משאיר את אותם אנשים אטומים, פלקטיים, ועמוק בפנים, גם בטח שרויים בדיכאון וחרדה אשר הם דוחקים הרחק לצד. כעס, עצב, כמו גם שמחה, כולם הם חברים שלכם. הם אינדיקטורים לנפש שלכם. אם תתעלמו מהם, זה יעשה אתכם חולים. 
כפי שכבר כציינתי בפוסט הקודם, כתיבה עבורי היא כלי יקר. לא רק עבור תכנון, אלא עבור רפלקציה, דיאלוג עם רגשות, וניסיון לעבד אותם. לפעמים לוקח זמן ללמוד לזהות מתי מופיע כל רגש. אני בדרך כלל מתקשה עוד לזהות מתי אני חשה בכעס, זהו רגש שלא נתתי לו מספיק מקום ובמה, פחדתי מידי לעשות זאת. לאט לאט אני לומדת להכיר אותו בי, ולדעת מה הוא מנסה לספר לי. קחו את הזמן בתהליך הזה, הוא מלוווה בהרבה רבדים שלא תמיד קל לגעת בהם. אך הם אוצרות ונכסים עבור כל אדם, ובייחוד אם הוא אמן ויוצר.
The artist is a receptacle for emotions that come from all over the place: from the sky, from the earth, from a scrap of paper, from a passing shape, from a spider's web. 
― Pablo Picasso



קונטרול Z
כל מי שעובד מול המחשב מכיר אני חושבת את הפעולה הדי אוטומטית הזו של יד שמאל על המקלדת. כמעט כמו רפלקס לא מודע. אבל אולי כדאי להתחיל לשים לב ולפתח מודעות לכמות השימוש שלנו במחיקה, בביטול המיידי של פעולה, כמו גם, מה בנו מעלה את הצורך הזה להעלים דברים אשר יכולים להוות שלב חשוב בתהליך היצירה, לפני שלב העריכה, שגם הוא נחוץ וחשוב בדיוק באותה מידה; לדעת מתי אלמנט, רעיון, צבע, קו הוא מיותר ומתי צריך להפרד מרעיונות שאינם "עובדים". אבל לפני כל זה, בשלב הראשוני, כדאי להציף את הדף בכמה שיותר רעיונות, מופרכים ככל שהיו. אולם, אם ננסה לערבב את השלבים, של סיעור מוחות ושל עריכת הרעיונות, נהרוג את שניהם במכה, ורוב הסיכויים שנביט על הדף, נביט על השעון, ולא נבין איך לא הגענו לשום מקום. הנה דוגמא חייה מרגעים אלו תוך כדי כתיבה. הפוסט טרם פורסם, מידי פעם אני עוצרת וקוראת את מה שכתבתי, ורואה שהניסוחים, הדקדוק והעריכה עוד לא טובים מספיק. כנראה, שאם הייתי עוצרת אחרי כל משפט לא הייתי מצליחה לכתוב כלום. בנתיים אני כותבת בלי סדר, בלי היררכיה, בלי דקדקנות. אחר כך בשלב הבא- שלב העריכה, אדאג לכך. אם אתם שואלים אותי, המחיקה והרצון לתקן מיד כל טעות, קשורה קשר ישיר לבעיית הפרפקציוניזם, לה אשמור את כבודה הראוי.




לשחרר את הפרפקציוניזם
לפני כמה חודשים קפאתי. רעיונות, מחשבות, תהיות היו בלי סוף. אך כולם צפו להם בחלל ואני, לא הצלחתי לתפוס אף אחד מהם. ידעתי שאני רוצה לעשות משהו אם היכולות שיש לי, ליצור משהו חדש, לעשות. אבל כל העשייה השתתקה על ידי גנרל קשוח, כמעט דיקטטור, אשר לא הרשה לי לזוז פן אכשל, אטעה. הייתי צריכה לקחת בייבי סטפס לקראת עשייה בעולם, לרשום לי צעד צעד, שלב שלב. אני עדיין מאמינה גדולה בלקחת דברים במידות  קטנות, לפרק משימה גדולה לפרטי פרטים, לעבור סעיף סעיף, ולאפשר לעצמי לסמן וי על ידם, ולראות שבאמת עשיתי, שבאמת יש לי את הכוח והיכולת להפשיר את מצב הקיפאון בו שריתי. כחלק מלמידת הלקסיקון הרגשי שלנו (עליו דנתי בתחילת הפוסט), עלינו לצלול פנימה ולהבין מאיפה מגיע הפחד הזה. מאיפה החרדה הזו מפני טעויות. טעויות אני למדתי, הן אבני דרך חשובות בתהליך. הן מהוות מקום לשאילת שאלות, לבחינה מחדש, לרה הגדרה של רעיון. בנוסף, ההיסטוריה רוויה בסיפורים על טעויות אשר התגלו להיות המצאות גדולות. תנו להם להיות, תביטו עליהם, אל תפחדו מחוסר השליטה על אף הפחד. לפני כמה חודשים מצאתי לי משפט אשר יהווה לי תזכורת לנושא זה:

                "Success is often the result of taking a misstep in the right direction"



זום אין זום אאוט
אולי קרה לכם בבקרים מסויימים, כשהתארגנתם מול המראה, ודבר אחד קטן הציק לכם. אולי זה השיער? או הקמטים בחולצה? או אולי איזה חצ'קון שמביט עליכם וצוחק... הפוקוס מופנה לפרטים כה קטנים, עד שמאבדים קשר עם התמונה הגדולה. מזכיר לי אנשים מסויימים שמתחילים בלספר סיפור פשוט, אך מתעכבים על כל פרט ופרט, עד שהספקתי לשכוח על מה לעזאזל הם מדברים. משהו בהתעסקויות האלו גורם, לי לפחות, לאי שקט. נדמה את תהליך העבודה למפה גיאוגרפית לרגע, אנחנו מחפשים להגיע ליעד מוגדר, לכתובת שטרם הכרנו בעבר, כדי להתמצא, קודם כל, צריך לתפוס את המרחב, לקבל תמונה כללית של האזור. ללמוד את השמות של הרחובות הסמוכים. אחר כך, על מנת לדעת איפה צריך לפנות, איפה יש רחובות חד סיטריים, או כיכרות, צריך לעשות זום פנימה, ולגלות את הפרטים הקטנים שמרכיבים את התמונה. זה תהליך של הלוך ושוב מול התרחקות והתקרבות, עד שאנחנו מפענחים את הנתיב המתאים. כשמציירים מול כן ציור, ישנה כמעט תנועה טבעית בין התקרבות לנייר או לבד, כדי לדייק, לבין התרחקות שלרגע מוציאה אותנו מתוך האיים הקטנים אל תוך מבט על, אשר נותן לנו לחזור לעבודה עם הבנה ופרספקטיבה חדשה של מה טוב ומה פחות ואיך כדאי להמשיך את הדרך. בתהליך היצירה, מאוד קל ולפעמים לא ניתן להמנע מלצלול לפרטי הפרטים. אני זוכרת בלימודים בשנקר, כמה הינו יכולים לדון בעדיפויות של ריווחים מסויימים, אם זה בין מילה למילה או בין שורה לשורה. כל ניואנס היה קריטי, ולפעמים שעות הייתי יכולה לבחון את הדקויות האלו. אבל אם לא עולים מידי פעם מעל פני המים, לאוויר, עלולים לא רק לאבד את הדרך, עלולים גם לטבוע. התנועה  הזו, כמו ריקוד, חשובה ליצירה עצמה וליוצר לא פחות.



שיתוף
היצירה כתהליך אישי ואינדוידואלי, לעיתים משאירה אותי בבועה. בהתחלה של כל תהליך (אצלי לפחות), יש איזו שהיא התכנסות, כניסה לתוך עולם פנימי של קודים אישיים, ולקסיקון פרטי. הבועה הזו היא קן חמים ונוח בתקופת הקינון. היא שומרת עלינו, נותנת לנו לגדול ולצמוח ללא הפרעות ואיומים. אך מגיע השלב כמו כל גוזל, שהבועה/קן מתחילה להיות לו לא נוחה. השלב שרוצים כבר לעוף ולהביא את היצירה שלנו לשאר העולם. שלב הביניים, בין הכינוס, ההתערסלות פנימה, לבין הצורך להמריא אלעל גבוה למחוזות חדשים, הוא תהליך שדורש קצת תמיכה, כמו גלגלי עזר או מצופים. אם מנסים ללמוד לרכב על אופניים או ללמוד לשחות, (אגב, שני דברים שטרם הצלחתי ללמוד), יש ללמוד להעזר. לבקש פידבק ושיתוף הוא לא דבר שבא לי באופן טבעי. יש בי איזה צורך לשמור הכל אצלי. אבל מה לעשות, כשלומדים דברים בפעם הראשונה, אנחנו צריכים את הקולות מבחוץ שישאלו אותנו שאלות, שיעזרו לנו למקד את מה שאנחנו מנסים לומר, לבחון אם מה שאני מנסה לתקשר עובר או לא. ביחרו בקפידה את האנשים הראוים לזכות השיתוף, את אלו שיודעים להתפעל ולהעריך ביחד עם מידה של ביקורת ויכולת ניתוח. לא כל מי שמבין בתחום בו אתם עוסקים יכול לעשות זאת, וחשוב שיהיה זה בן אדם שאתם מרגישים שניתן לסמוך עליו ושהדיאלוג איתו יהיה פתוח ומכבד. תיווכחו לגלות, שהיצירה שלכם מקבלת עומק, עושר וגוונים כאשר אתם מאפשרים לה לחיות ולהתהוות במלוא המובן.


נושא זה של שמירה על השראה, יצירתיות ויכולות עבודה, הוא תהליך אינסופי של למידה, בדיקה והתאמה. אני מקווה שעל ידי 10 נקודות אלו נתתי לכם הזדמנות לחשוב וללמוד על תהליכי יצירה, בכללותם, ועל שלי אישית בפרט. אשמח לשמוע על החוויות שלכם משולחן העבודה הפרטי שלכם. 



יום שלישי, 10 באפריל 2012

כיצד לשמור על ההשראה שלכם: חלק ראשון

החלטתי לכתוב פוסט על אחד האתגרים שעמדו ועדין עומדים, בתהליך היצירה שלי, ואני מניחה שגם אצל אחרים; עבודה עצמאית מהבית, שמירה על ההשראה והדיוק, ובעיקר שמירה על הבריאות הנפשית. אני יודעת שכיוצרת ואמנית, אני מהווה את "הכלי" הכי חשוב בפלטת הכלים שלי. רבות חושבים על תוכן היצירה, אבל מה עם מבט העל, על התהליך עצמו. לכל אחת ואחד יש את הדרך שלה. חשבתי שיהיה טוב אם אחלוק את הדרכים שאני מצאתי שעוזרים לי בדרך. הדרך הזו, היא לא גן של שושנים. עברתי בתקופה אחרונה ימים של היי, בהם חשתי שאני ממש מתקדמת, מגלה עולמות חדשים ומצליחה לחדש. והיו ימים של דאון עמוק. שבהם שדון ה-"מה אם" צץ, ומפקפק בכל החלטה. ופיקפק בכלל ביכולת להצליח עם הפרויקט. יש כל כך הרבה שאינו ידוע.. הדרך מתגלה מתוך הערפל צעד צעד. צריך להתמודד עם אי הודאות, עם החיים שמסביב לעבודה, לשמור על בהירות מחשבה, וראיה רעננה של לאן אני רוצה להגיע ומהם הצעדים שעלי לקחת במטרה להגיע אליהם.


לכתוב לכתוב ולכתוב
אני בן אדם מאוד ויזאולי, (ברור כשמש לא?)... על מנת שאבין מה עומד מולי אני צריכה לראות את זה כתוב, או מצוייר, או מקושקש.. בלי זה אני לגמרי אבודה. מתחילת התהליך הספקתי למלא כבר כמה מחברות... התהליך הזה היווה את אחת ההשראות הגדולות לכך שהחלטתי שהמוצר הראשון שאוציא ואמכור, יהיו מחברות (מגיעות בקרוב מהתנור!). אני משתמשת בהן כיומן למחשבות ושאלות, לרשימות ותכנון זמנים, ולהדבקה וציור של רעיונות חדשים. מאוד עוזר לי בימים קצת אבודים, לדפדף לאחור, ולראות גם, כמה עברתי ואיזה דרך עשיתי, וגם כתזכורת של מה עליי לעשות ומה המשמעות של כל התהליך הזה.

One of my many notebooks

להתחדש

השגרה מתגנבת באלגנטיות שקטה, ומחלחלת לחיינו, וגם לתהליך העבודה שלנו וליצירה ומשם גם לתוצרים. האם גם אתם נתקלתם בתופעת הזומביות? ובמילים אחרות "שיוט על מצב אוטומטי". קמים בבוקר, מבצעים את אותן הפעולות, קרוב לודאי בשיטתיות קבועה. מתיישבים לשולחן העבודה, מול המסך, או מול הנייר, ורואים את אותן החלונות של התוכנות פתוחים, באינטרנט גם, אולי זה הפייסבוק הידוע כבזבזן זמן מדופלם, אולי זה המייל, איזה בלוג בעל אינסוף אימג'ים, ווינט. אולי אתם שומעים את אותן תחנות ברדיו או את אותו פלייליסט? אין ספק שיש חשיבות להרגלי עבודה, (ועל זאת נדון בהמשך), אך לעיתים, הרגלי עבודה, הופכים למדכאי יצירתיות. לפעמים אם מגיע אותו בלוק יצירתי מאיים, מה שהכי יעיל ונכון לעשות זה לשנות. אולי לסוע למקום חדש, ואם לא חדש אז אולי למקום אהוב, למצוא השראה בטבע, או בעיר. לפגוש אנשים, חדשים ומוכרים. ואולי זה יכול להיות משהו פשוט כמו למצוא מוזיקה חדשה להקשיב לה תוך כדי עבודה. אולי במקום לצייר בעפרון, להחליף למכחול. לפני כמה שבועות שינינו בבית את מיקום שלוחן העבודה שלי, פתאום הפרספקטיבה על החלל משתנה, הנוף הוא אחר. בין היתרונות הברורים שנוצר לי יותר ספייס לעבודה, המיקום עצמו מאוד עזר לי להתמקד. אולי בכלל סביבת העבודה שלכם צריכה איזה שינוי, של צבע, או איחסון, או ריהוט. ניתן למצוא הרבה דברים קטנים וגדולים שיכולים לעזור לכם לנער את האבק מהמוכר והצפוי.

Found on: http://deerdaniel.tumblr.com/post/20595930277/arrests-maxwell-tomlinson


מסגרת וסביבת העבודה
עבודה מהבית כידוע, הפכה להרבה יותר נפוצה בשנים האחרונות. מגבלות של מקום פיסי הפכו לכמעט לא קיימות. בנוסף לכך, יותר ויותר אנשים מבינים שעבודה כשכירים, במיוחד בתחומי היצירה, מאוד מוגבלת וכך גם השכר בימים אלו. יתרונותיה של דרך עבודה זו נראים לי ברורים. אך כאמור יתרון אחד שנתנה העבודה מחוץ לבית, היה הגבול הברור מתי עובדים ומתי מסיימים לעבוד. הסחות הדעת שקיימות בבית לפעמים הופכות את ניהול הזמן לאתגר רציני. אצלי אין חדר עבודה מובחן. שולחן העבודה שלי נמצא במרכז הבית, בסלון, אילוץ שהבית הנוכחי מחייב. מאחורי כיור הכלים, ומסביבי שתי חתולות מסוכסכות, וכלב אחד. על מנת להפוך את סביבת העבודה שלי ליעילה ככל היותר, הבנתי מתוך מודעות ומניסיון הזמן, שאם הסביבה מבולגנת יהיה לי מאוד קשה להתרכז. לכן לרוב אשתדל להכין את הקרקע הטובה דיה לקראת העבודה. חלק מסביבת העבודה בעיני זה היוצר/ת עצמו/ה. האם אני מרגישה טוב? אולי אני זקוקה לכוס תה או קפה? או למקלחת? גם הסדר התוך אישי מאוד משפיע. לא סתם כשמגיע האביב כולם עסוקים בניקוי וסידור, כמו העץ, שמגדל עלים חדשים, כך גם אנחנו זקוקים להתחדשות. 




http://aubreyroad.blogspot.com/2010/03/studio-space.html



ידע דם ודמעות
מפתיע לגלות, שידע עשוי להוות למכשול. הרי שאנחנו זקוקים לו, מחפשים אותו, רוכשים אותו. הוא ללא ספק מרכיב חיוני לכל בעל מקצוע. אבל, הנה האבל.. לפעמים אנחנו יודעים כל כך, שאנחנו לא מתנסים בלחשוב על אפשרויות נוספות. ילדים למשל, בשל היעדר ניסיון יכולים לחשוב בצורה הרבה יותר אבסטרקטית וחופשית. נמרוד, בן זוגי, למד בגיל 4 חשבון באיזה שהיא דרך שהוא המציא. דרך שעכשיו מתקשה לשחזר, לאחר שנים של מערכת החינוך שעסוקה בלפרמט אותנו לאותו שטנץ. זה מאוד טריקי, להשתמש בידע שרכשתם בצורה מקצועית ועדין לשמור את הגמישות האישית והייחודית לכם. אומרים שאימון מביא למצויינות, אבל ניתן גם לומר שהוא מוביל לרוב לאותם מקומות צפויים ומוכרים. כשמציירים מהתבוננות, אחד הכלים הכי חשובים זה לשכוח את הידע המוקדם שיש לנו על צורה מסויימת, כמו עין, או יד.. לראות את הצורות כמופשטות, ומשם לראות הרבה יותר מדוייק. עצרו מידי פעם בתהליך היצירה ותשאלו את עצמכם האם התבוננתם מספיק בצורה חדשה על אותו דבר מוכר. נסו לראות כאילו זו הפעם הראשונה שאתם רואים. ורק אז הטמיעו את הידע.

מגבלות הכרחיות
לפעמים קורה ההפך מבלוק יצירתי, יש עודף של רעיונות, כל כך הרבה רעיונות ומחשבות, שאפשר לטבוע בים הזה ולאבד את הידים והרגליים. המחשבות הופכות למרצדות כמו הבהובים חמקמקים, אותם מאוד קשה לתפוס. מאיפה להתחיל, מה לעשות, איך לעשות, אני מדמיינת את זה כמו לנהוג בכביש מהיר במהירות גבוהה שבדרך יש פניות חדות ומכשולים. לא פלא שלעיתים תופעה זו גורמת לחרדה ובהלה. נהוג לחשוב על יצירתיות כחשיבה מחוץ לקופסה, אך אולי לפעמים צריך את הקופסה כדי להכניס בתוכה את היצירתיות שלנו. חלק מתהליך זה עובר דרך איתור ודיוק "הבעיה" . מה למעשה חשוב לנו לעשות וליצור, עבור מי אנחנו יוצרים, מהי המטרה שלנו וכדומה. לפעמים הקופסה המדומיינת הזו מדייקת אותנו, ומעניקה לנו דווקא חופש. מה יש בקופסה שלי שהיא רק שלי.


אז.. זה למעשה חלק ראשון בסדרת הפוסטים אשר יעסקו בנושא הזה... 
אילו עוד דרכים אתם מצאתם, כדי לשמור על ההשראה, על הדרך ועל הפוקוס? 







יום רביעי, 4 באפריל 2012

מאחורי הקלעים של חיי

בניה מחדש
מאיפה להתחיל? מהסוף או מההתחלה? יש כל כך הרבה מה לספר..
אתחיל את הסיפור שלי בהרצת הסרט קצת לאחור, לקיץ של 2010. אחרי 4 שנים של טירוף בשנקר שנה עבודה כמעצבת גרפית בתל אביב- בלמתי בקול חריקה גדול. אמרתי, סטופ! אבל זה היה סטופ מבוהל מאוד. הקרקע שיצרתי ובניתי במו ידי וזיעתי, נשמטה מתחתי. לב דופק, פחד אימים. שום דבר אז לא היה יציב בחיי, גם לא העולם הרגשי.. עברתי מקשר לקשר, בלי לעצור יותר מידי, מהפחד הנורא של להיות לבד. תפסתי לעצמי חוף מבטחים, והחלטתי להרשם ללימודי תרפיה באמנות בבית ברל. חיפשתי עוגן במקום אחד, ודווקא בדרכו הלא צפויה העוגן האמיתי הגיע מתוך היצירה. מתוך עומק הדיכאון שבו שריתי בקיץ ההוא, גיליתי בחזרה את האמנות שלי. עוד רישום, ועוד שרבוט. מצאתי את עצמי במשך חודשים שלמים, לבד, עם עצמי, בדירתי הקטנטנה, מציירת ומציירת ומציירת.. הכוח של היצירה שלי, החזיר לי את עצמי. אחרי שהלכתי עמוק עמוק לאיבוד במצולות העצב וקהות החושים. מתוך המקום הזה יכולתי לנער את האבק שהצטבר, ולחזק את היכולת שלי לעמוד בכוחות עצמי, להנות אפילו מלהיות לבד, להכיר את עצמי, להבין מה הוביל אותי למקומות החשוכים יותר. בשנה שלמדתי בבית ברל, הרגשתי רגל בפנים רגל בחוץ ואף נטרתי ללימודים טינה, שהרי הם לוקחים ממני את הזמן לצייר. נאחזתי בלימודים עד שאחרי חופשת הסמסטר חזרתי, מתוך המקום של להנות מהלבד, פגשתי והתאהבתי באיש האהוב שלי, נמרוד,אשר חיזק את מה שכבר התחזק. מחוזקת, ובטוחה הרבה יותר באמנות שלי, והחלטתי לשחרר את הלימודים, את התרפיה, ולפנות את המקום למה שהיה כל כך הרבה יותר אני, כל כך הרבה יותר אמיתי. השתחררתי מכבלי ההכרח.

לבחור בחלום האמיתי
רגע, רגע.. זה עוד לא הסוף (אתם איתי?) קיץ 2011, אין יותר בית ברל, עברתי  מרמת גן לגור עם נמרוד במושב, בונים בהמון התרגשות ואהבה יחד את הבית שלנו ואין ספק שלכך היה מרכיב מהותי מהיכולת שלי להקשיב לרגשות שלי, ביססתי קרקע חדשה טובה ואוהבת, בעצם בפעם הראשונה בחיי הבוגרים שהיה לי בית אמיתי.
אבל מה עכשיו? אני לא לומדת, אני לא עובדת. הרגשתי שנזרקתי למים ועלי להתעשת ולשחות יחד עם כל הדגיגונים האחרים. אבל משהו בי ממש לא רצה לשחות ככה. כשמשהו לא מתאים אתה יכול להכריח את עצמך להתאים, אבל הייתי שם כבר בעבר, וזה מתכון בדוק לאומללות. לנוכח כל כך הרבה תגובות לייקים ותגובות אוהדות ואוהבות בפייסבוק לעבודות שלי, ועם כניסתי לתערוכות,  ידעתי שמשהו אחר צריך לקרות.

להיות, או לא להיות, ואם להיות, אז מה להיות? ואיך להיות? כמה ואם מספיק אנחנו שואלים את עצמנו מי אנחנו, ומה אנחנו   רוצים. רוצים. לא צריכים. כמה מתוך החיים שלנו אנחנו חיים בפשרה, הולכים בתלם, אך לא בתלם הנכון עבורנו. עסוקים במסע שכנועים מרשים, שאלו החיים שרצינו. אולי אם נאמין מספיק, נהיה מאושרים מספיק. מספיק כדי לחלום. איפה אבל החלומות של הילדים שהינו פעם? עטופים בפחדים שהחיים העניקו לנו. בחודשים האחרונים אני עומלת בכמה ערוצים; יצירה, למידת השוק, בניית תשתית חברתית חשובה, אני בונה ורוקמת את הבייבי שלי, קראתי לו Keet.is שאני צופה לו עתיד רחב ועשיר. ידעתי שאני רוצה לקחת את היכולות שלי וליצור איתם חיים, להפוך אותם למוצרים שיגלמו בתוכם את האמנות שלי, ולמעשה יגלמו בתוכם את עצמי. בשלושת החודשים האחרונים התחלתי תהליך אימון, שנתן לי את המקום לחקור, להתבונן, לשאול את השאלות הנכונות, ולהעמיק את כושר העשייה, ועל כך אני מאוד מודה לטל, המאמנת המקסימה שלי.



לוח ההשראה שלי

Keet.is, הבלוג, מסע
בבלוג הזה, אני רוצה לקחת אותכם למאחורי הקלעים של יצירת Keet.is. צעד אחר צעד. לספר לכם את הסיפור שלי ושלו, ושלהדרך שלנו יחדיו. המוצרים נולדו מתוך התהליך אותו עברתי בעצמי. חיפוש ההשראה, האמונה ביחודיות ובאינדוידואליות הספציפית שלי, יצירה-בריאה. כל אלו מוטיבים שילוו את המותג. היום אני בשלבים סופיים של הוצאה של מחברות שיהיו מוקדשים לחלומות, יצירה, והשראה. הכל בהוצאות מוגבלות, בעבודה ידנית. דרך המחברות אני מחפשת ליצור דיאלוג בין האמנות שלי למילים ולתוכן שיביא בעל המחברת.

אתמול אספתי את כרטיסי הביקור שלי מבית הדפוס, האמת שהעיצוב היה מוכן כמה זמן מה, אבל תינוק יוצא כשהוא מרגיש  שאמא שלו רגועה; אז הנה, אני שמחה לשתף הסנונית הראשונה מבית Keet.is;







בואו לדף הפייסבוק והצטרפו אלי: http://www.facebook.com/keet.is